Meteen naar de inhoud

Veilig werken op hoogte

Veiligheid staat bij Damen IT Groep voorop

We werken regelmatig op grootte hoogte, daarom is het van groot belang dat dit veilig en volgens de wet- en regelgeving gebeurt. Door als bedrijf te investeren in goed opgeleide medewerkers en beschermingsmiddelen worden ongevallen en langetermijnschade voorkomen.

Onze medewerkers worden daarom jaarlijks opnieuw getraind voor werken op hoogte in telecommasten. Ook het redden op hoogte is hiervan een jaarlijks terugkomend fenomeen. Want hoewel we continue bezig zijn om onze werkzaamheden goed en veilig te laten verlopen, is het altijd mogelijk dat medewerkers bij risicovolle werkzaamheden geconfronteerd worden met noodsituaties. Door ieder kwartaal te oefenen met reddingen in gecontroleerde omstandigheden en daarnaast ook jaarlijks opnieuw te certificeren blijft de kennis up to date. Zo blijft iedereen scherp om elkaar te kunnen redden in een noodgeval.

Straling

Naast de standaard opleidingen, keuringen en certificeringen vinden wij dat onze engineers ook beschermd moeten worden in omgevingen met hoge elektromagnetische straling. In deze omgevingen dragen ze daarom speciale kleding. Deze kleding schermt elektromagnetische velden af op basis van het Faraday Cage-principe. Uit onderzoek is gebleken dat de kleding in het frequentiebereik van 800 MHz tot 18 GHz leidt tot een vermindering van RF-velden (niet-ioniserende straling) van minimaal 90%. Omdat het op dit moment nog niet duidelijk is wat de uitwerking van elektromagnetische velden op ons als mens is willen wij geen enkel risico lopen voor onze medewerkers en kiezen daarom voor ook deze vorm van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Jaarlijkse Keuring

De Hoogwerker in Arnhem keurt jaarlijks onze materialen en leidt onze medewerkers op in maatwerktrainingen. Ook voor 2021 zijn onze materialen gecertificeerd en onze medewerkers zijn in juni 2021 weer geslaagd. Zo borgen wij onze veiligheid en weten onze mensen wat te doen als er onverhoopt toch een noodsituatie ontstaat.

WiFi4ALL

WIFI4ALL is onlangs verhuisd naar een volledig eigen nieuwbouwpand in Elst. Omdat de workflow van opdrachten hoog is bij WIFI4ALL en daarnaast ook nog alle handen zaken rondom de nieuwbouw geregeld moesten worden is Damen IT Networking Operations Center ingeschakeld.

Damen IT Groep bestaat 11 jaar

Wat begon als een visie en een droom is inmiddels uitgegroeid tot de organisatie die we nu zijn. Niets is ons te gek: zo regelden we bijvoorbeeld de aanleg van darkfiber in de openbare infrastructuur in Roemenië voor een Saga Festival afgelopen jaar. We zijn trots op ons merk, ons hechte team dat wil en kan presteren op hoog niveau en service altijd vooropzet.

Ynvolve

Ynvolve haar klant heeft te maken gehad met een ransomware aanval waardoor er binnen 24 uur 11 engineers op locatie in Zuid-Duitsland moesten worden gestationeerd voor 2 weken. Het betrof een mondiale aanval voor de klant waarbij Damen IT Network operations Center op de hoofd locatie in Duitsland werd ingeschakeld voor dit cryptolocker project.

DT-IT gaat verder als Damen IT Groep

Dezelfde kwaliteit in een nieuw jasje. Damen IT Groep onderstreept met de nieuwe naam haar positie en kracht als de leverancier voor connectiviteit en netwerkinfrastructuren.

Glasvezel op Bedrijventerrein Nudepark 2 te Wageningen

Het Parkmanagement van Nudepark 2 heeft ons gevraagd om de internet ontsluiting voor het bedrijventerrein Nudepark 2 in Wageningen te realiseren, een klus die wij niet uit de weg gaan. Binnenkort beschikt Nudepark 2 daarom over een uitstekende glasvezel infrastructuur.

Veilig werken op hoogte

We werken regelmatig op grootte hoogte, daarom is het van groot belang dat dit veilig en volgens de wet- en regelgeving gebeurt. Door als bedrijf te investeren in goed opgeleide medewerkers en beschermingsmiddelen worden ongevallen en langetermijnschade voorkomen.

Uitbreiding mobiele masten voor Noodverbindingen

Voor connectiviteit op pekken waar (nog) geen internet beschikbaar is hebben we verschillende oplossingen, zo hebben we bijvoorbeeld verschillende mobiele masten in ons assortiment. Hierdoor kunnen wij binnen enkele uren een stabiele internet verbinding opzetten.